Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A narancs gyógyhatásairól
  2023-12-23 22:28:20, szombat
 
 



Javítja a szív egészségét, jót tesz az agy véráramlásának és koleszterinszintet is csökkent : narancs

A narancs már egész évben elérhető. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok pozitív hatása ismeretes. Az egyik legegészségesebb gyümölcs, így érdemes rendszeresen fogyasztani önmagában, salátában vagy éppen turmixitalnak elkészítve. Mutatjuk is, hogy miért annyira egészséges ez a déligyümölcs.

A narancs nagyon pozitívan hat a szív egészségére, mivel csak kevés kalóriát és zsírt, ellenben annál több értékes tápanyagot tartalmaz. Mindemellett rostokban, antioxidánsokban és egyéb fitokemikáliákban is bővelkedik, így nagy szerepe van a betegségek megelőzésében.

A narancs fokozza az immunitást is, hiszen tele van C-vitaminnal, A-vitaminnal és D-vitaminnal, amely vitaminokról köztudott, hogy rendkívül pozitívan hatnak az egészségre. Már napi egy narancs fogyasztása is segít az immunitás növelésében, ez pedig lehetővé teszi, hogy elkerüljenek bennünket a fertőzések, illetve hogy ne alakuljon ki gyulladás a szervezetünkben.

Ha magas a koleszterinszintünk, akkor is számíthatunk a narancsra. A narancs oldható rostokban, pektinben gazdag, illetve van benne C-vitamin, folát és kálium, amely tápanyagok nemcsak a rossz, azaz az LDL-koleszterin szintjét csökkentik, hanem megemelik a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét.

Ha szép bőrre vágyunk, akkor is érdemes rendszeresen narancsot fogyasztanunk. A narancs ugyanis olyan természetes olajokat tartalmaz, amelyek táplálják és hidratálják a bőrt. Citromsavban is bővelkedik, amely segít a bőrhámlasztásban, illetve a pattanások és mitesszerek ellen. Magas C-vitamin-tartalma pedig serkenti a kollagéntermelést, ami fiatalossá és rugalmasabbá varázsolja a bőrünket.

Ha narancsot fogyasztunk, sokkal gyorsabban gyógyulhatnak be a sebeink, ugyanis ez a gyümölcs olyan tápanyagokban bővelkedik, mint vitaminok, ásványi anyagok, kalcium és antioxidánsok.

A magas vérnyomás számos betegség okozója lehet. A narancs rendszeres fogyasztása szabályozza a vérnyomásszintet, mégpedig a benne lévő C-vitaminnak, káliumnak, B-vitaminoknak és folátnak köszönhetően.

Nemcsak a vérnyomás, hanem a vércukor szabályozásában is számíthatunk a narancsra. Igaz, hogy egy édes gyümölcsről van szó, de nagyon sok rostot is tartalmaz. Ez pedig biztosítja, hogy a narancsban lévő cukor csak lassan szabaduljon fel és kerüljön be a véráramba, azaz nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.

Az emberek folyadékigénye sok mindennek a függvénye: életkor, aktivitási szint, egészségi állapot. A narancs jelentős százaléka víz, így rendszeres fogyasztásával még a dehidratációt is elkerülhetjük. A narancs tehát megakadályozza a dehidratációt, fenntartja a testhőmérsékletet, csökkenti a hasi zsírt. Mivel gazdag forrása a rostoknak, ily módon csökkenti a koleszterint, a hasi zsírt és a zsigeri zsírt is. A felesleges hasi és zsigeri zsír növeli a gyulladást és a krónikus betegségek, mint például rákos megbetegedések, cukorbetegség és magas vérnyomás kockázatait. A narancs flavonoidokban is bővelkedik, amelyek antioxidáns hatással bírnak. A flavonoidok bevitele szintén segít csökkenteni a zsírtömeget.

Egy tanulmány szerint a narancslé és a narancs rendszeres fogyasztása javítja az idősebb emberek kognitív funkcióit, ugyanis segít az agy véráramlásának fokozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, bőrhámlasztásban, legegészségesebb, vérnyomásszintet, szabályozásában, vércukorszintet, szervezetünkben, megbetegedések, megakadályozza, folyadékigénye, fogyasztásával, flavonoidokban, véráramlásának, elkerülhetjük, dehidratációt, antioxidánsok, tápanyagokban, turmixitalnak, gyógyulhatnak, fogyasztanunk, megelőzésében, cukorbetegség, déligyümölcs, számíthatunk, rendszeresen, mindemellett, köszönhetően, vitaminoknak, vitaminokról, rugalmasabbá, drasztikusan, citromsavban, elkerüljenek, koleszterint, flavonoidok, csökkenteni, szív egészségét, egyik legegészségesebb, narancs nagyon, szív egészségére, betegségek megelőzésében, narancs fokozza, narancs fogyasztása, immunitás növelésében, narancs oldható, narancs ugyanis, gyümölcs olyan, magas vérnyomás, narancs rendszeres, benne lévő, vércukor szabályozásában, édes gyümölcsről, Magas C-vitamin-tartalma,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pillangó  Kellemes esti időtöltést  Idézetek a barátságról  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A Föld napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Különös!  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  A hét szűk esztendő  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Naplemente  György napra  Alvó cica  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az idő elsodorja létezésünk  Tehetségtelen gyerek nincs.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  802 esztendeje, 1222. április ...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Sirató  Maradék idő  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád... 
Bejegyzés Címkék
szív egészségét, egyik legegészségesebb, narancs nagyon, szív egészségére, betegségek megelőzésében, narancs fokozza, narancs fogyasztása, immunitás növelésében, narancs oldható, narancs ugyanis, gyümölcs olyan, magas vérnyomás, narancs rendszeres, benne lévő, vércukor szabályozásában, édes gyümölcsről, narancsban lévő, emberek folyadékigénye, narancs jelentős, narancs tehát, hasi zsírt, zsigeri zsírt, felesleges hasi, krónikus betegségek, narancs flavonoidokban, flavonoidok bevitele, tanulmány szerint, idősebb emberek, antioxidánsokban, bőrhámlasztásban, legegészségesebb, vérnyomásszintet, szabályozásában, vércukorszintet, szervezetünkben, megbetegedések, megakadályozza, folyadékigénye, fogyasztásával, flavonoidokban, véráramlásának, elkerülhetjük, dehidratációt, antioxidánsok, tápanyagokban, turmixitalnak, gyógyulhatnak, fogyasztanunk, megelőzésében, cukorbetegség, déligyümölcs, számíthatunk, rendszeresen, mindemellett, köszönhetően, vitaminoknak, vitaminokról, rugalmasabbá, drasztikusan, citromsavban, elkerüljenek, koleszterint, flavonoidok, csökkenteni, fogyasztása, fogyasztunk, szabályozza, gyümölcsről, kockázatait, növelésében, koleszterin, fokozásában, természetes, szabaduljon, mitesszerek, hidratálják, zsírtömeget, antioxidáns, egészségére, fogyasztani, vitaminnal, bővelkedik, gyorsabban, fenntartja, csökkentik, immunitást, rendszeres, aktivitási, varázsolja, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.